3 Причини Да се Довериш на Био Козметика

Последно време все по-често се говори за грижата за кожата, за косата, за тялото. За онази здравословна грижа от любов към себе си, а не просто от суета. Защото красотата всъщност се крие в здравата коса, в сияйната кожа и в онова излъчване, скрито в увереността. И ако се замислиш дори само за секунда, веднага ще осъзнаеш сама, че по-добрият вариант е не да криеш проблемната си кожа, а да се погрижиш за нея навреме. И тук идва въпросът за качеството на козметиката и за нейния ефект. Може ли продукт пълен с безброй химически съставки, чиито имена трудно можеш да прочетеш, да се окаже благотворен? И не е ли повече от естествено да търсим натуралното, истинското? Да, био козметиката е новият хит и неслучайно тя стъпка по стъпка навлиза и на българския пазар. Ако трябва да си признаем, в началото бяхме скептични и не искахме да се заменим традиционните продуктите. Но след като само веднъж избрахме био козметика, разбрахме защо всички говорят за нея. Защото си заслужава. Защото промяната е мигновена и очевидна. Защото се чувстваме по-добре. Защото можем да я препоръчаме на приятелките си и на теб. И защото:

Ефектът е продължителен

Био козметиката подобрява състоянието на кожата ти лека по лека и всеки ден можеш сама да забележиш промяната. Ефектът не е еднодневен като на повечето продукти, които променят вида ти за няколко часа, докато трае работната среща, рождения ти ден, семейната вечеря или сватбата на най-добрата ти приятелка, но нито ден повече. Ефектът е продължителен и благодарение на този тип продукти ще се радваш на прекрасната си кожа всеки ден. Приеми био козметиката като начин да излекуваш кожата си и да я накараш да засияе. След като я използваш няколко седмици, ще видиш как белезите изчезват и умората не е изписана на лицето ти. А здравият му вид впечатлява.

100% натурални продукти

Всички ние сме свикнали да живеем в хармония с природата и колкото и ползи да извличаме от различни химични вещества, съединения и продукти, единствено природната био козметика е напълно безвредна за нас. Вероятността за поява на алергична реакция при употреба на  традиционна козметика е значително по-голяма от колкото при козметиката, произведена от естествени и натурални съставки. Така можеш да бъдеш сигурна, че инвестираш в продукт, който си заслужава и няма да ти доведе неприятни, неочаквани странични ефекти.

Не е тясно специализирана

Когато отиваш в дрогерията, супермаркета или друг магазин за козметика, винаги се чувстваш тотално объркана и раздвоена от прекалено многото видове продукти за различен тип кожа. Нормална, мазна, суха, изтощена, комбинирана. Как да разбереш кой продукт от серията е за теб се оказва задача с повишена трудност. За щастие био козметиката не е толкова тясно специализирана и в повечето случаи е предназначена за всеки тип кожа. Това означава, че био продуктите гарантирано ще ексфолират и хидратират кожата на лицето и тялото ти по начин, който ще я накара да засияе. А невероятните продукти, от които е направена най-добрата био козметика, като алое вера и различни видове натурални масла, ще се справят и с пигментацията и фините линии по лицето.