Световни брандове спортните стоки

Оригинални мъжки спортни екипи – купи Adidas, Puma, Nike на българския онлайн пазар

На някого може да се стори ненужна подобна статия, но от опит знам, че мъжете са доста неориентирани по отношение покупката на спортни стоки за мъже  – облекла, спортни обувки и артикули, и разчитат на известен бранд да се погрижи за нуждите им. Така неизменно се обличат от една марка, или посещават едни и същи магазини, където са останали доволни от пазаруването си. Но вече сме във века на информацията и бързо нахлуващите в живота ни онлайн магазини за мъжки спортни екипи превземат пазара с главоломни скокове.

Българският мъж все повече държи на спортната си форма, следи спортната мода, посещава често фитнеса или бяга за тонус. Все по-често мъжете спортуват – футбол, вело- и мотоспортове, силови спортове, катерене и походи в планината, ски или сноуборд през зимата и плуване през лятото. За всяка подобна заетост се налага първо да се оборудвате със съответните мъжки спортни екипи, мъжки анцузи, специфични за всеки спорт мъжки маратонки и обувки, мъжки спортни комплекти, спортни и ежедневни облекла, аксесоари и др.

Да спортуваш и пазаруваш онлайн мъжки спортни екипи

Топ марки за спортни стоки
Топ марки спортни стоки за мъже, може да открием вече и в онлайн магазин

Правилно се ориентираме към оригиналите на световноизвестните брандове. Няма как да сбъркаме, оригиналът е точно за нас – Adidas, Puma, Nike, Reebok, Solomon, Kappa, Umbro, Coverse.  Един клик и цялата гама нови колекции мъжки спортни екипи на водещите компании в спортните облекла и обувки за 2017 е в обсега ви.

Просто зареждаме кошницата от вкъщи и се радваме на качеството и удобството на най-добрите. За да се ориентирате в уеб лабиринта от хиляди фирми, предлагащи онлайн спортни мъжки обувки, комплекти екипи, маркови маратонки от къде ли не, летни спортни екипи или бански, кецове, спортни комплекти, аксесоари от световните брандове, ми хрумна тази статия.

Как да направим точния избор на нужните ни мъжки спортни обувки?

Сравнително нов, популярен като Bulgarian Bag силов спорт
Тренировка с Bulgarian Bag, нов силов спорт… а, какво забелязвате в центъра на залата?

Много начинаещи атлети не отделят нужното внимание на такава дреболия като избора на обувки за спортни занимания. Безусловно, във видове спорт като бягане, скок на дължина или височина, пробег на различни разстояния или с препятствия, няма да се затичаш по пантофи или чехли.

Снимка Армлифтинг, спорт за силни мъже
Армлифтинг, спорт за силни мъже

 

 

Когато обаче става дума за силови дисциплини като бодибилдинг, пауерлифтинг, армлифтинг, май някои не се замислят, че обувките на краката им имат някакво значение за тренировката. Това е груба грешка, която допускат по начало новаците, но в тренировъчната зала все още ще забележите някого по чехли или джапанки, особено летния сезон.

Не бива да тренираме по джапанки и чехли

Поради опасността от травми на стъпалото и глезена по време на натоварване, е наложително да помислите за удобни и задържащи стъпалото в правилна позиция спортни обувки.  Ще изброя няколко модела мъжки спортни маратонки и обувки за различни спортове. В силовите спортове се използват обувки с равна подметка, която не се пързаля, и с високи бордове, поддържащи стабилно глезена. 

* Обувки за борба, меки и гъвкави, не позволяващи плъзгане по тепиха

 

 

* Обувки за бокс, позволяващи стабилно положение на стъпалата без приплъзване по ринга.

 

Съвсем различни меки обувки, тип кецове, ще срещнете и в колективните спортове. Плоската подметка е отлична за изпълнение на тяга и клек, защото прилепва плътно към пода и гарантира защита на глезена и от дисбаланс в баскетбола или волейбола. Високият борд предпазва от нараняване и изкълчване на глезена. Удобството и гъвкавостта им често ги правят желана ежедневна обувка за много мъже.

Маратонки за баскетбол или волейбол* Обувки за баскетбол и волейбол – В баскетбола е най-важно обувките да комбинират гъвкавост и добра странична стабилност. В много от случаите тези спортни обувки са направени така, че да обхващат глезена и имат специални амортисьорни подметки.

* Обувки за аеробика и фитнес – При този тип тренировки има може би най-голяма свобода на избор в спортните обувки. Изискването е те да са леки, удобни, гъвкави и с абсорбираща подметка. Когато се касае за вдигане на тежести се акцентира върху стабилната, равна, не хлъзгаща се подметка, а при аеробиката – на доброто омекотяване на ударите в пода.

Маратонки за бягане* Обувки за бягане за любители – Леки, подсилени на пръстите маратонки за защита при спъване. Професионалните бегачи имат още по-специални шпайкове, различаващи се дори при различните дистанции.

Шпайкове за професионални състезатели
Шпайкове за професионални състезатели

Вече можете да потърсите в онлайн магазин точните оригинални спортни обувки, според  желания от вас спорт. Но не само маратонки.  Ще прибавите към гардероба си цял марков спортен екип – от многофункционалните тениски до удобството на анцуга. У нас спортното облекло и спортни обувки вече се превърнаха в ежедневно облекло и практичен спортен стил. За всеки ден, в училище, спорт или за работа ще откриете точните мъжки спортни екипи, ако потърсите онлайн магазин SportFaster.