Как да направите квартирата си по-уютна

Питали ли сте се как да направите квартирата по-разнообразна и макар малка да е така уютна, че всеки път да сгрява сетивата още на входа. Предлагаме ви няколко лесни идеи, с които може да вдъхнете нов живот в собствеността. Обърнете внимание на детайлите и нещата ще се получат.

За онези, които се суетят около реформата на малкия дом  – започнете с малки козметични ремонти. Преди това може да се консултирате с хазяите, какво точно възнамерявате да правите в жилището под наем.

За ентусиастите, които все искат да променят нещо малко в старото жилище – най-лесното, което може да направите е да пребоядисате стените или да смените тапетите. Направете ги в любимите си цветове. Боядисването по свое му не е трудна дейност. Винаги може да вмъкнете и някой нестандартен или нетипичен цвят. Със светли и пастелни нюанси домът ви ще изглежда по-просторен и по-чист.

За ценителите на детайлите – сменете някои дребни неща. Например брави, дръжки на врати, електрически ключове, смесители на батерии, корнизи, абажури, вътрешни щори.

За креативните и сръчни – комбинирайте различни мотиви, цветове и материали. Нестандартното може да се окаже най-правилният начин за вашият козметичен ремонт в дома, при това, без да се налагат големи реформи като събаряне на стени и прекарване на инсталации.

За любителите на фините работи – замажете дефектите по стени, ъгли и ръбове. Лесно може да прикриете мръсни и стари петна по един доказан световноизвестен метод, а именно да залепите плакат или да поставите картина.

Ако тези идеи не са били напълно достатъчни, че да ви хрумнат новостите за вашия дом, винаги може да се допитате и до фирма по дизайн на дома. Проучете как стои и въпросът с изнасяне и извозване на строителни материали, в случай, че планувате нещо по-голямо.