За какво е нужна мебел в банята?

И наистина за какво ни е нужна мебел в нашата баня? Във време на дефицит на финанси и свободно пространство нашето възприятие за банята е сведено до минимум изисквания като качествени плочки, чугунена вана, което не винаги е задължително, умивалник с чинийка за сапун с огледало над него и две чашки за зъби – това е целият интериор. Допълнително може да споменем още коша за баня, пералнята, която не е точно мебел и рафт под огледалото за грим или принадлежности за бръснене. Някои по-напреднали в мисленето си домакини поставят и скромен шкаф с огледало, където се поставят всички дреболии.

Време е обаче да осъзнаем, че банята е една от основните стаи в къщата а всички ние искаме тя да е красива и удобна.  В действителност, първата ни работа след като станем е да посетим банята и от това което видим там, ще зависи настроението ни за целият ден. За това посещението на банята трябва да бъде нашият пъри хубав момент в деня.

Разбира се, ако имате апартамент с модерно и нестандартно оформление или голяма и удобна къща, оборудването на банята с най-модерните мебели не е проблем. Възможно е,  да имате две бани с душ и джакузи, с модерни кожени мебели, мраморни плотове, и дори  техника. Въпреки това, повечето от нас живеят в домовете, където банята е със стандартни размери. Ето защо, повечето хора като търсят мебели за баня в каталога или в специализирани магазини и спомняйки си повече от скромни размери на своите бани, се отказват от комфорта в банята. Много хора не знаят, че цялата красота и удобство  може лесно да се побере във вашата баня и все още да има място!

Такъв пример са шкафове разположени под умивалника, където можете да съберете всичко което до сега е стояло над умивалника или разположено по пералнята например и да го скриете от любопитни очи. Модерни лампи, вградени в мебелите, създават допълнителен уют и чар, дори в малката баня. А огледала с отлично качество допълват интериора на банята по перфектен начин.

Източник: KERAMO