Дръзка яркост в грима

Теменужени сенки, синя спирала, червило с цвят на фуксия, черни мигли или вежди. Всичко това може да е вашата нова визия за есента. Някои жени никога не биха си позволили да се гримират така ярко и дръзко, а за други това е истинско удоволствие.

Експериментът със самата себе си е въпрос на личен избор!

Какво означава яркия грим – ярко по право значи пълно с живот. Яркостта изкушава и опровергава всички възражения на здравия разум. Да, гримът винаги е бил всепризнато средство за илюзия. С негова помощ можем да постигнем много повече. По-изразителен и дълбок поглед, идеално равни цветове на тена, възхитителна усмивка и сочни устни, румени бузи. Макиажът е онова, което пленява, както силния пол, така и събужда страст у нежния пол.

До тук добре, но много биха си задали въпроса: “Не е ли много дръзко да изрисувам очите си като криле на пеперуда“. Драматизмът в очите, яркият лак и сините оттенъци са само част от модната диктовка в грима.

Какво изразява гримът – ако сте далеч от идеята, че гримът е само ритуал, спазван и предаван от времето на предците ни, който някога служел за бойна окраска, то значи сте на правилното място.

Обратно на очакванията и скептичната нагласа към яркия и дързък грим, може да се потопим в креативната природа и като истински Пикасо, вместо платно, обаче да използваме собственото си лице. Ето, как:

Акцентирайте над изразителните детайли на лицето – акцентът може да пада или върху очите, или върху устните. Само за много млади девойки е разрешено да наблегнат и на скулите за руж

Изберете цветове – топли или студени – за светлите жени (светла кожа, коса и очи) се препоръчва грим в студени оттенъци – сини или сиви. За жените с кестенява коса, ръжена или пшеничена са идеални топлите оттенъци. За жените с руменина в тена и светъл тип са разрешени и контрастиращи цветове в грима. Ако очите са теменужено сиви контрастиращият цвят е най-подходящ, стига да не е виолетово.

Хармонизирайте целия грим – за компания на ярките акценти добавете пастелни цветове. Зелените сенки ще се преливат съвършено със салатено зелена спирала. Хармонизирайте цветовете и не робувайте на правила само един ярък акцент. Такива може да са два стига да са синхронизирани.